Hildegard seura logo

Liity tästä

Hildegardin eliksiirit Osa 1.

Muskatellisalvia (s. Muskatellersalbei), Salvia sclarea

Hirvenkieli (s. Hirschzungenfarnkraut), Asplenium scolopendrium L

Hurtanminttu (s. Andorn), Marrubium vulgare

Muskatellisalvia-eliksiiri

-mahakatarri, huono ruuansulatus, maha- ja suolistohaava (Ulcus ventriculi ja Ulcus duodeni), mahapaise, ruokahaluttomuus. Tässä käsitellään tehokasta rohdosta mahakatarriin, joka tunnetusti saattaa jäädä hoitamatta syövän yhteydessä.

10 g muskatellisalvian lehtiä

1 g puolanminttua ( Mentha pulegium)

2 g fenkolinsiemeniä

50 g hunajaa

1 litra viiniä

Valmistus: Yrtit keitetään hunajan kera viinissä 3-5 minuuttia, siivilöidään yrit pois ja pullotetaan puhtaaseen pulloon.

Annostelu: Yhdestä kahteen liköörilasillista (herkkävatsaisille vain teelusikallinen tai kaksi) lounaan ja päivällisen jälkeen.

Hirvenkielisaniais-eliksiiri

-krooninen keuhkoputkentulehdus, astma; maksa- ja keuhkorohto, yksi parhaista Hildegard-rohdoista kroonisiin keuhkovaivoihin.

6 g kuivattua hirvenkielisaniaista

1 litra viiniä

100 g hunajaa

5 g pitkäpippuria (Piper Longum)

20 g kanelia

Valmistus:

Hirvenkielisaniainen ja mausteet keitetään viinissä, hunaja lisätään ja kiehautetaan toistamiseen. Siivilöidään ja pullotetaan.

Annostelu:

Kuuriluonteisesti ensimmäisellä viikolla 3 kertaa päivittäin 1 liköörilasillinen ruuan jälkeen, sitten 6-8 viikon ajan ennen ja jälkeen ruuan. (lounas ja päivällinen)

Hurtanminttu-eliksiiri

Virus flunssa, vilustuminen, kurkkukipu, käheys, äänen menetys, yskä. Hurtanminttu-flunssa-eliksiiri ”puhdistaa” pahimmat virusflunssan seuraukset pois.

10 g hurtanminttua

30 g fenkolinsiemeniä

30 g tillinvarsia

30 g tulikukan kukkia

1 litra makeaa tai pöytäviiniä
Valmistus:

3 ruokalusikallista yrttisekoitusta keitetään viinissä 3-4 minuuttia ja siivilöidään. Pidetään lämpimänä termospullossa.

Annostelu:

Lapset 6-ikävuoteen saakka useita kertoja päivittäin 1 teelusikallinen, lapset 12 ikävuoteen saakka 1 ruokalusikallinen, aikuiset 1-3 kupillista päivittäin.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone